Minap reggel azzal a dermesztő ténnyel kellett szembesülnöm, hogy az M3 a Szomszédok c. sorozatot adja. Hatásszünet. Ez 2015. március 31-én kicsit erős nekem.

m3_2.JPG(a kép forrása: http://www.mediaklikk.hu/m3/)

Tudom, sokak szemében még most is kultuszsorozatként él a Szomszédok, de legalább ez a sokak mostanra nem takar túl sok embert. Legalábbis nagyon bízom ebben. De hogy lehetséges, hogy az M3 (és most tekintsünk el attól tragikomédiától, amit a közszolgálati televízió az elmúlt hetekben művelt) ma, ennyi évvel a sorozat ,,fénykora" után újra műsorra tűzi ezt a szennyet? Nem érdekel, hányan szisszennek fel most, ez a sorozat a legvisszataszítóbb későkádári pangást és szocialista életérzést képviseli. Mindez erős propagandával ellátva (a sok bölcselkedés az epizódok végén), plusz megspékelve a sok kesergéssel az amúgy különösen jellemes és bölcs ,,karakterek" szájából. Idilli formában nézhetsz végig mindent, amit tiszta szívedből utálsz a magyar történelemből. És ha ez nem lenne elég, kapsz mellé egy féktelenül hitványan megvalósított rendezést Horváth Ádámtól személyesen. 


Egészen elképesztő, hogy ez az újravetítés megtörténhet, ugyanakkor nyilván sokatmondó is. Lehet persze, hogy kizárólag azért adja a közszolgálati tévé a Szomszédokat most, nehogy elfelejtsük azt a kádári szennyet, ami annyi szépet és jót okozott nekünk és kis hazánknak.


Részlet A hét mesterlövésze c. műsorból

A bejegyzés trackback címe:

https://szdat.blog.hu/api/trackback/id/tr477323696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása