Összeült a Szamizdat sportrovata, a Sportál stábja is és megtette tippjeit a magyarok olimpiai szereplését illetően, akárcsak Sebők Vili korábban a Tipsterben. A következőkben mintegy médiumként igyekszünk nagyon optimista jóslatainkat ismertetni. Bízunk benne, hogy alulbecsüljük a magyar csapatot.

tn4-mcsap.jpg

Mielőtt végigvennénk a különböző sportokat, lássuk, mit várunk összesen az érmek tekintetében.

Lipcsey Barnabás: 10 arany, 10 ezüst, 12 bronz
Nagy Ákos: 9 arany, 11 ezüst, 12 bronz
Burillák B. Marcell: 10 arany, 8 ezüst, 14 bronz

 

Asztalitenisz

Stábunk egy-egy kört jósol Lovas Petrának és Pattantyús Ádámnak is, a kiemelt Póta Georginát pedig leginkább a 16 közé várja. Szurkolunk nekik nagyon! :-)

Atlétika

Atlétáinkkal kapcsolatban egy évvel ezelőtt még Pars aranyára esküdtünk volna, olimpiai bajnokunk felkészülése viszont nem sikerülhetett igazán jól tekintettel hosszan elnyúló sérülésére. Ennek tudatában döntőt, esetleg pontszerzést várunk tőle, akárcsak másik dobóatlétánktól, a londoni olimpiáról tragikomikus körülmények között kizárt korábbi olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltántól. Maradjunk dobóatlétáinknál, tavalyi fedett pályás európa-bajnok, idei fedett pályás világbajnok súlylökőnk, Márton Anita reméljük, pontot szerez, talán felfér a dobogóra is. Baji Balázstól 110 gáton egy jó eredményt, kisebb vagy inkább nagyobb szerencsével döntőt várunk, a 20 km-es gyalogláson pedig Madarász Viktóriára vetjük vigyázó szemeink, szerintünk a tizedik és a huszadik hely közé érkezhet. Hétpróbásainkra is nagyon érdemes még odafigyelni, hiszen mind a VB kilencedik, EB második Krizsán Xénia, mind a fedett pályás VB ötödik, idei EB ötödik Zsivoczky-Farkas Györgyi pontszerző lehet. Mi mindkettőjüket a tíz közé várjuk.

 


Birkózás

Nehéz megjósolni, mi lesz birkózóinkkal, mégis, a korábbi tendenciákból kiindulva érmeket várunk. Kollégáink véleménye abban megoszlik, hogy egy érem születik-e majd vagy több, mindenesetre bízunk egy aranyban. Hogy ezt (illetve bármelyik másik érmet) a világbajnok Bácsi Péter, a londoni ezüstérmes Lőrincz Tamás, esetleg a világbajnoki bronzérmes tesó, Lőrincz Viktor, a világbajnoki bronzérmes Veréb István, a világbajnok Kiss Balázs, az EB-ezüstérmes Ligeti Dániel, a világbajnok Sastin Marianna vagy éppen az újonc Németh Zsanett szerzi-e, biztosan nem tudjuk. Leginkább talán a Lőrincz testvérek, Bácsi Péter és Sastin Marianna azok, akiktől sokat remélünk.


Judo

Judósainkon a világ szeme, újfent remek összeállításban érkeztek az olimpiára. Szakértőink egy érmet, talán egy ezüstöt várnak, leginkább Karakas Hedvigtől, de egyik kollégánk akár három-négy érmet is el tud képzelni, legesélyesebbnek erre Ungvári Miklóst, Karakas Hedviget, Csernoviczki Évát és Joó Abigélt látja, de akár Bor Barna vagy Csoknyai László is odaérhet a dobogóra. Persze nagyon szorítunk Cirjenics Miklósnak és Tóth Krisztiánnak is.


Kajak-kenu

A legtöbb érmet természetesen kajakosainktól várjuk. Egyik kollégánk négy, a másik kettő három-három aranyat remél sikergyárosainktól. Az aranyra legnagyobb esélye K-1 500 méteren Kozák Danutának, K-2 500 méteren a Kozák-Szabó Gabriella párosnak és a K-4 500 m Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású négyesnek van, de akár az inkább ,,csak" dobogóra remélt Douchev-Janics Natasa vagy a fiúk (Ceiner Benjámmin, Hufnágel Tibor, Molnár Péter, Somorácz Tamás, Tótka Sádnor, Kugler Attila, Kopasz Bálint) akár kenusaink is (Hajdu Jonatán, Vasbányai Henrik, Mike Róbert) is szerezhetnek még egyet a legfényesebb éremből. Két-három-négy ezüstöt és egy-két bronzot várunk összesen az aranyak mellett, ahogy az élet hozza.


Ökölvívás

Elsősorban Harcsa Zoltánért izgulhatunk. A 75 kg-os EB-bronzérmes boxolónk szerint súlycsoportjában az első öt közül bárki bárhol végezhet, természetesen önmagát is ebbe a csoportba számítva. Mi dobogót, akár döntőt és aranyat remélünk. Hajrá!!


Öttusa

Szakértőink véleménye ismét megoszlik, egyik kollégánk egy érmet remél csak, mások szerint a hőn áhított arany mellett még egy érem is bejöhet. Terméeszetesen mindent az aznapi forma határoz meg, csapatunkat világbajnokok alkotják, akikben joggal bízhatunk. Elsősorban Marosi Ádámtól és Kovács Saroltától várjuk az érmeket, de Demeter Bence és Földházi Zsófia is felérhet a dobogóra, öttusában pedig nem lenne meglepő két magyar a dobogón. :-)


Úszás

A kajakosok mellett az úszókban van leganagyobb bizodalmunk. Hosszú Katinkától két aranyat (a két vegyesen) és egy bronzot (mondjuk 100 háton) várunk, világcsúcsokkal! Gyurta Dani egyik kollégánk szerint megvédi címét, mások úgy gondolják, hogy más színű érmet hozhat majd haza. Cseh Lacitól, akinek hadd mondjuk el, hogy az egész stáb kitüntett figyelmet szentel és nagyon szurkol, kollégáink két érmet (szerencsés esetben hármat) remél, két szakértőnk szerint meglesz a várva várt arany. Hajrá, Laci!! Kapás Bogi és Szilágyi Liliána számít még favoritjaink közé a lányok közül. Előbbitől két érmet, 800-on ezüstöt várunk, Katie Ledeczky egyelőre még (!) legyőzhetetlennek tűnik, míg Szilágyi Lilut pontszerzésre tippeljük, egyik szakértőnk érmet remél. A fiúknál Verrasztó Dávid elmúlt két évben mutatott teljesítménye szintén bizakodásra ad okot, nem lepődnénk meg egy ezüstön vagy egy még fényesebb érmen sem. A női 4X200 m gyorsváltó esetében nagyon reménykedünk, hogy sikerül pontot, esetleg érmet szerezni. Ez utóbbi igazi szenzáció lenne. A hosszú távú úszásról sem megfeledkezve, nagyon örülünk, hogy Olasz Anna is kijutott Risztov Éva mellett. Bízunk egy pontszerzésben és egy éremben, ezek megoszlását a rájuk bízzuk. :-) A rendkívül népes úszó küldöttségünk további tagjainak is nagyon szurkolunk, bízunk a meglepetés éremben és a sok pontszerzésben is. Hajrá, lányok, hajrá, fiúk!


Sportlövészet

Csupa esélyes utazik idén Rióba, ha sportlövőink névsorát olvasgatjuk. Az ifjúsági olimpiai bajnok Péni Istvántól és a világbajnok, hétszeres európa-bajnok Sidi Pétertől várjuk leginkább az áttörést, de nem feledkezhetünk meg az Európa-bajnok Csonka Zsófiáról és Miskolczi Juliannáról (ő kezdi majd meg elsőként az olimpiai szereplést a magyar csapatból), Tobai-Sike Renátáról, Szabián Norbetrről és Tátrai Miklósról sem.


Súlyemelés

Nagy Péter egyetlen indulónk sajnos az idei olimpián súlyemelésben, ami a magyar hagyományokat tekintve nem mondható éppen fényesnek. Az ő minél fényesebb szereplésében viszont bízunk, döntőbe várjuk, sőt a pontszerzést is elképzelhetőnek tartjuk. Nagyon jót tenne a magyar súlyemelésnek, szurkolunk!


Torna

Sajnálatos körülmények között nem sikerült Berki Krisztiánnak a kvalifikáció, így abszolút esélyes nélkül maradtunk, de mi bízunk Hidvégi Vidben, akitől négy év után ismért egy döntőt, esetleg egy pontszerzést várunk.


Vízilabda

Vízilabdában mi vagyunk a császárok, ezt pedig szeretnénk, ha újra bebizonyítanák válogatottjaink. Szakértőink két érmet várnak, egyikük szerint arany nélkül maradunk, egy ezüst és egy bronz lesz a termés, másik kollégánk viszont egy aranyat és egy bronzot vár. Persze miért ne nyerhetne mindkét csapatunk? Előzetesen talán a friss Európa-bajnok lányok tűntek esélyesebbnek, de elnézve a fiúk felkészülését, bennük is legalább ennyire bízunk.


Vívás

Nagyszerű, bár sajnos nem maximális létszámú csapattal utazik a magyar vívó küldöttség Rióba, bőven várhatjuk majd az eredményeket. A mindig esélyes Szász Emesétől ezúttal aranyat vár egyik kollégánk, de a friss EB-ezüstérmes, VB-bronzérmes kardozó Márton Annától is érmet remélünk. További párbajtőrözőink esetében egyéniben sem lepődnénk meg egy vagy több érem láttan, de a férfi párbajtőrcsapatnak (Boczkó Gábor, Rédli András, Imre Géza, Somfai Péter) nagyon szorítunk, hogy sikerüljön ebben a nagyon szoros mezőnyben felállni a dobogó legtetejére. Szilágyi Áron esetében egyik kollégánk címvédést vár, mások inkább óvatosabban fogalmaznak, dobogót tippelnek, de Decsi Tamás is érmet szerezhet. És nem feledkezünk meg a már nagyon rutinus tőrözőinkről sem: Mohamed Aidának és Knapek Edinának is nagyon járna egy érem. Miért ne sikerülhetne most? Nagyon szorítunk, hogy olyan éremdús terméssel térjenek haza vívóink, amilyet már régen láttunk.

Bízunk a csapatban, a meglepetés érmekben, aranyakban, a sztárjainkban, a világcsúcsokban és nagyon jó és eredményes olimpiát remélünk, az utóbbiaknál 1-2 arannyal és jó pár éremmel eredményesebbet. Úgy érezzük, ez a mi olimpiánk lesz. :-) Hajrá, magyarok!!


A poszt korábban íródott.

A bejegyzés trackback címe:

https://szdat.blog.hu/api/trackback/id/tr49910834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása